Skip to main content

Minulý týždeň sme na našom pracovisku privítali študentov z Gymnázia Janka Kráľa v Zlatých Moravciach. Po Energolande ich sprevádzala jeho nadaná študentka a naša usmievavá brigádnička Alexandra Drgoňová, ktorá u nás strávila celé leto, aby získala množstvo cenných skúseností. Saška využila svoje nadobudnuté poznatky a s nadšením predstavila svojim spolužiakom rôzne aspekty jadrovej elektrárne a jej fungovania.

Ako odmenu za ich snahu a záujem sme gymnazistov zobrali aj na exkurziu do simulátora blokovej dozorne 3. a 4. bloku. Tento zážitok bol pre nich nielen zábavný, ale aj veľmi poučný. Veríme, že takáto skúsenosť môže študentov motivovať k štúdiu technických odborov a že sa s nimi v budúcnosti stretneme ako s našimi kolegami.

Návštevy ako táto sú pre nás často príjemným spestrením a zároveň príležitosťou ukázať mladým ľuďom, aké možnosti im technické vzdelanie môže ponúknuť. Dúfame, že sme študentov zo zlatomoraveckého gymnázia inšpirovali a motivovali ich, aby naďalej študijne aj kariérne rástli a zvolili si do budúcnosti smer, v ktorom budú môcť rozvíjať svoje nadanie.

Fotogaléria